Vet du vad det är för dag idag ?



Det är min fördelsedag ! :)
Känner mig otroligt Gammal Fysiskt, men Annars är jag 8 år . hoppas på att få stanna i barndomen ett tag till även om åren svingar förbi.



 

 

S.y


Julhelgens äventyr


Svårt att beskriva helgen i ord, fast egnetligen inte. MUSIK, ALKOHOL, MÄNNISKOR.
Haft en toppen helg som jag tyvärr känner nu. Men det är värt det och jag skulle göra om det. :)

Idag kommer jag parkera mig i sängen under täcket med en bra film och telefonen långt ifrån mig.




Mina nya små älsklingar .


S.Y

Julhelgen.



Julafton

Härlig start klockan 4 med att stressa upp ur sängen för att leta reda på arbetskläderna samtidigt som man ska försöka vakna i huvudet. Lite små irriterad efter att ha gått hela vägen ner till tåget i kylan, helt i onödan eftersom tåget inte gick. Tur att pappa alltid är lika sugen på att köra mig till jobbet tidigt på morgonen.
Efter en heldag på jobbet vart det bilresa i 2 timmar till mormor där det vart julfest :)

Underbar jul!

Alltid lika mysigt att krypa ner i sängen hemma hos mormor och små läsa 91:an.
Mormor har den störta 91:an samlingen i hela sverige tror jag :)


Morgonen därpå vart det från sängen direkt till bilen för att åka hem igen, eftersom jag skulle jobba hela kvällen.
Som tur va hann jag komma hem en tio minuter innan jag åkte vidare till jobbet :)




Sötnosen somnade fort i bilen på väg hem :)






S.Y

Mästare på att slå in julklappar!


 


Nu har jag fixat allt det där sista som ska vara klart inför morgondagen. Usch, kände mig lagom dum när jag trodde julafton var på fredag. Tänkte intepå att den var imorgon så det vart llite stessigt att fixa allt , men som tur hann man klart.
Eftersom jag jobbar morgon imorgon kommer jag inte hinna se kalle och allt annat som visas på tvn imorgon. Inte för att det gör mig allt för mycket, känner inte allt för stor glädje över att kolla på samma sak varje år och varje år bli lika utråkade av det. Känns konstigt om jag har växt ifrån barprogram eftersom jag är ett stort barn egentligen.

 

 



Imorgon efter jobbet så börjar resan direkt till släkten. Utanför Gävle firas julen i år för min del, ska bli mysigt att träffa släkten. Känns som att man träffas allt för sällan. Fast kan inte göra så mycket när jag jobbar som jag gör, det blir inte så mycket tid över till "ett liv".

Utan cigaretter allt för länge:
Det har kanske inte fungerat så bra som jag velat, det är svårt när det har varit så mycket runt omkring. Så mycket som det har varit på jobbet här vid julstressen kan jag inte ens beskriva , sen så finns det mycket annat som tar upp mycket plats i huvudet. Inte för att jag har rökt mycket , utan någon när det har varit som värst.

Ni får ha en trevlig jul!



Den här låten har minnen till sig som är svåra att glömma, gammla minnen men bra minnen.
Lyssnar nästan alltd på den till jul, inte för att mina minnen har något med julen att göra..
Där har jag något jag kan fundera på hela kvällen :)



S.Y

The change I did not have time to understand



När vart jag den negativa och suriga personen? Tror det har blivit en förändring som jag inte hunnit med eller godkänt.


S.Y

Julstädning.


Härlig morgon att vakna till. Snö överallt, nu börjar det bli vinter på riktigt :)
Fast nu vill man ligga kvar undet sitt varma täcke hela dagen. Tänk att man aldrig kan bestäma sig :)


Yes, ni hörde rätt. Idag så har jag julstädat. Det man kanske egentligen skulle behöva göra varje månad, om man har tid och ork. Som tur är har jag inget av det :) Gillar känslan efter att man städat och allt är på plats och rent överallt. Det är då man har användning för glasunderläggen, annars används dom inte. jag gör iaf inte det , då behövs det redan städa vilket gör att lite till inte skadar.. tror man.


Eftersom man hade städat allt var det lika bra att stöka ner på en gång med stora kartonger. Vill säga att julpyntet ska upp. Till och med julgranen!

Dag 5 utan cigaretter:
Jag vet att jag kan klara det ! jag vet , jag vet ! Oh, känner mig duktig !



OBS!
När ni ska göra pepparkakshuset glöm inte kolla så att alt finns hemma. Jag har inget socker så det får ligga på en ungsplåt tills imorgon. :)



S.Y

Julklapparna, Klart.


Det tog sin lilla tid att köpa julklapparna. På vägen köpe jag många julklappar till mig själv , Tycker att jag har förtjänat det.



Det är samma sak varje år. Alltid svårt att hitta dom perfeka julklapparna, nästan omöjligt.Endå så letar man efter den bästa presenten vilket egentligen inte dyker upp så man måste köpa något eftersom julafton är dagen därpå.
Kommer nog vara så nästa år och åren därpå också. Fast jag börjar köra på ett nytt sätt. Om man inte vet vad man ska köpa , köp något man vet personen vill ha, behöver eller saknar pengar till. Bäst så :)


Dag4 utan cigaretter: 
 
Kommer det här att funka?

Min mamma berättade idag att min morfars tjej lagtmärke till att på Facebook står det att jag är förlovad, men det roliga i det hela är att många frågar över förlovningen men ingen ifrågar sätter att jag är forlovad med en kvinna.
Betyder det att det är en kvinna inte chockar dom lika mycket som själva förlovningen?


S.Y

I wanted something better, wished me something true.


16.4 minus ute, det börjar bli dags för långkalsonger?

Hård arbetsdag idag igen, vill säga som dom senaste dagarna dom två senaste veckorna. Men innan jobbat idag vart det in till stan, egentligen för att träffa stålmannen men till och med superhjältar kan försova sig. Så eftersom jag hade en hel timme att spendera på stan så gick jag för att kolla lite julklappar.. till mig själv ! Mohaha ! Nej egentligen inte , men jag hittade mycket fint och köpte mig ett par riktigt snygga skor :)



Fast tyvärr upp i all stress glömde jagm ina små sötnosar på jobbet.Det blir att åka tillbaka imorgon på min LEDIGA dag och hämta dom.Man vill inte att någon ska "försöka prova" dom vilket leder till att dom går sönder.

Dag 3 Utan cigaretter
Tack vare en stressig och väldigt upptagen dag på jobbet så har jag klarat mig fint, men det blir ettt otroligt sötsug ist. Så just nu står jag inför ett val. Öka chansen för lungcancer ellerdiabetes..
Mitt mål är att klara mig utan båda sakerna.

När det är så här kalt ute tänkte jag spendera kvällen hemma under mitt varam täcke. Har precis lagt Vamr flaska under täcket, om min plan har fungerat så kommer det vara varmt och mysigt när jag kryper ner.







S.Y

The cold is magical in some way


Nu har det verkligen börjat bli kalt ute. Inatt var det  11 minus oh nu när jag vakna var det lite mer än 12 minus. Själv tycker jag det är mysigt med en riktigt vinter , då man slipper det regniga och mörka årstiden.

Dag 2 utan cigaretter:
Kanske vart ett fusk igår, men inte idag. Mådde så dåligt eftergårdagens fusk. Så Nu kör vi hårt på tuggummi igen :)

Nu är jag på väg till uppsala för att träffa stålmannen en stund innan jobbet :) Undra vad skoj det mötet har att bjuda på :)


S.Y

Love forever?




S.Y

Nyår börjar klarna.


Japp, nu känner jag mig duktigt eftersom jag nyss bokat bord till nyår. Skulle ha gjort det förra veckan men det har varit så mycket på jobbet att man nästan somnar på en gång :) Som tur va är det inte fullbokat :)




På lördag måste jag åka och hanlda dom sista julklapparna. Det är snart jul, inte för att jag riktigt fått någon som helst julkänsla men julen kommer iallafall. Eftersom jag inte tänkt på att julen kommer har jag inte någon som helst koll på vad jag ska köpa... Förutan till Brudarna dom har jag sten koll på :)



S.Y

Franska , jag kan allt !


Att jobba så här mycket gör att det känns som ett andra hem. Då kanske man jobbar lite för mycket, dags för semester ? Ja den dagen den kommer den med, möjligtvis en liten resa efter nyår :)

Efter att jag och Peter körde ner i diket igår på vägen hem från jobbet har jag bestämt mig för att fimpa allt med tobak. Vet egentigen inte varför men det känns som att jag ska göra det .

Dag1 Utan cigaretter.
Jag tror inte ens jag kommer sakna det. Kör hårt på tuggummi !


Min kära syster gav mig en länk så att jag skulle kunna lära mig franska , och jag måste säga att jag nu kan prata franska utan problem. Bättre en så jag kan förstå det också!




S.Y

Hej mitt vinterland!


Igår kom snön på riktigt. Jag tror aldrig jag kommer sluta älska snö. Lika vacker och rolig som när man var yngre och fortfarande hade tålamod att gå upp för pulkabacken gång på gång.



Mille är någon som alltid tycker som snön lika mycket. Alltid lika kul att se när han ser snön för första gången på länge, vet inte om det är något alla hundar gör eller om han är lite knäpp men han ska alltid försöka äta upp all snö han ser. Så efter ett tag inser han att det inte funkar och hoppas omkring ist :)



Som sagt alltid kul med snö, kylan funkar men ibland skulle man kunna stå över. Det är inte alls lika mysigt när det blåser mycket eller när det är mörkt ute hela tiden. Det får gärna vara några minusgrader och att solen står högt upp. Det är dom bästa vinterdagarna :)


S.Y

Snö eller florsocker?

Idag när jag vakna hade jag lite svårt att förstå vad som egentligen var ute på marken. Om det var någon som hade hällt ut lite florsocker eller om det äntligen hade kommit lite snö. Men som tur var va det snö, annars känns det som att världen har blivit lite väll sockerberoende.



Idag har jag lyckats med en god frukost och slå in dom få julklapparna jag hunnit köpa :) Känns som att jag hunnit med väldigt lite idag , men alla dagar kan inte vara aktiva. Imorgon blir det tillbaka till jobbet och alla svikare som snart kommer lämna mig ensam. Usch jäklar vad stressad jag känner mig över att hitta något annat att hålla på med. Skaffa mig några drömmar. Men ny mål jag har fått upp.



Ny mål:

1. Skaffa mig det där jäkla körkortet.
2. Planera ett helvetes jäkla kabom valborg!
3. Hitta nya mål.



S.Y

Hemsk natt.

Igår natt var nog en av dom hemskaste nättern på länge. Usch, vaknade upp på natten och mådde rent ut sagt skit. Tänkte hämta telefonen och ringa och sjukskriva mig på jobbet , men tuppade av så fort jag stog upp. Fy fan det kändes som att jag skulle brinna upp. Usch , vet inte riktigt hur man ska beskriva det..

Men jag somnade till slut och vaknade lagom till att rör mig till jobbet. Kan inte på stå att jag mådde så bra då heller men man kan inte ringa 2 timmar innan man börjar och säga att man inte kommer...
Men run åtta tiden igår kände jag mig mycket bättre sen så fick jag en härlig sömn i natt så allting gott :)




S.Y

Blondinen vann !


Yes, du hörde rätt. Igår kollade jag på Idol och jag gillade det ! Okej , jag kanske inte riktigt avgudar det men det funkade verkligen. Sen som Jessica sa"  Jag hoppas blondinen vinner. Det känns som att han kommer göra det. " Han sjöng faktist bra , jag trodde för ett tag att mamma och pappa överdrev när dom berättade att han var bra.
En rolig sak jag tänkte på när han vann var när han flickvän kom upp på scenen, hon gick aldrig av ! Kom igen tjejen det är hans stund.. Men det kanske man kan se på olika sätt :)



Efteråt vart det en sväng till Sara och hennes nya lägenhet .Helt otroligt snygg ! Sjukt stor och allt är verkligen snyggt. Lite små avensjuk. Men som sagt den dagen , den glädjen.


S.Y

Idol finalen :)



Ikväll är det Idol final , inte för att jag någonsin kollat på idol. Men eftersom Erik är med och han endå är någon man känner igen sedan barndomen så tänkte jag ta mig äran att kolla på det :)

Var nere till Ica för att hanlda lite fredags mys och det är skyltar överallt , jag tror knivsta borna vill förklara att dom är stolta över Erik. 

Men det är klart det är kul att det gått bra för han :) Kommer fortfarande ihåg när han var provbilderna till pass fotot på affären här i knivsta ^^


När ingen vet ,så lyssnar jag alltid på Brolle :)



Some days you can not do anything without thinking.
 
other days do you do everything without thinking.


S.Y


Ny telefon! :)

Oh , idag fick jag min nya telefon. Inte för at jag riktigt vet hur den fungerar, det gör nog att jag kommer hålla mig till min gammal telefon ett tag till om jag inte sätt mig hela kvällen och försöker lära mig den nya. Det visar sig :)

Igår hade jag ett packet hemma som väntade på mig när jag kom hem. Jag betsällde lite bilder för et tag sedan och det vart ganska många.. Men det är alltid kul med bilder :)

Näe idag ska det bli stor städning , försöka få fram lite julsaker. Allt har gått så snabbt att man inte riktgit hunnit med att ta fram sakerna :)


S.Y

Salongen , Här kommer jag !

Yes, box. Idag var jag hos frisören och fixade till håret lite :) Jag var sugen på att färga det blått för en sekund, men tur att det gick över. Det är alltid kul att testa något nytt ,kanske inte vad som helst?




S.Y

Söndag = Dagen jag gärna hoppar över.


I want your love, your attention.
What do you want me to do to make you see me?

Vous me faites rire, de se sentir belle.




Söndagar är alltid svåra att beskriva, det hänger mycket på vad man gjorde lördags kvällen. Som den här söndagen , den dagen man gärna hoppas över. Det beror då oftast på att man var ute igår och att det vart lite små sent, mycket ljud och lite sömn. Men igår hade jag mer tur en vanligt, min telefon gick sönder och en tjej med vas klack trampade rakt på min fot. Det har nu blivit ett fint märke.

Men alla behöver dåliga dagar för att inse när man har dom bra dagarna!

Om man bortser från det vart det en härlig kväll med Jessica, utan att jag vakna i morse såg suddigt eller hade svårt att tänka klart. Den här morgonen hade jag ett brännande märke på foten.

Min " bantnings vecka " funkar kanske inte så bra med alkohol. När jag går ut och dansar kan jag tänka mig att det är ungefär lika mycket träning som 30 minuter på gymmet, det som sabbar är alkoholen. Jag dricker inte så mycket när jag går ut , dels för att jag är väldigt kräsen på det jag dricker och för att jag inte vill bli för full. Ibland händer det att man är sjukt sugen på att strunta i allt ansvar och gå in i  sin egna värld , det vill säga dricka mycket.



Jag har varit nyfiken på exat hur onyttigt alkoholen är. Gogglade det och fick fram intressanta svar. Jag trodde inte sprit hade mindre kolhydrater än Vin. Ibland har man fel också.  


Öl (4,5%) per 100ml:
Kolhydrater 4,1g (2g glukos, 2g maltos)
Alkohol 3,5g
Protein 0,4g
Fett 0g
Vilket ger 43 kalorier, 39% från kolhydraterna.

Vin (8-15%), per 100ml:
Kolhydrater 0,5g
Alkohol 9g
Protein 0,3g
Fett 0g
Vilket ger 68 kalorier, 3% från kolhydraterna.

Starksprit (Vodka, Gin, Whiskey, Konjak) per 100ml:
Kolhydrater 0g
Alkohol 33g
Protein 0g
Fett 0g
Vilket ger 229 kalorier, 0% från kolhydraterna.


hittade ett test om dina alkohovanor på en hemsida och så klart var jag tvungen att göra det. Inte för att svaret känns allt för seriöst , eftersom allt kommer i perioder.
Det här resultatet fick jag,  som sagt känner jag inte att det stämmer.

Hoppsan..
Denna poäng visar att du bör tänka över ditt drickande. Du tillhör de 14 procent av den kvinnliga befolkningen som har de mest riskabla alkoholvanorna. Du kan antingen försöka minska din alkoholkonsumtion på egen hand eller rådfråga till exempel din husläkare om stöd för att skära ner.

Dina poäng: 11
Högsta möjliga poäng: 40

Testet finns på den här sidan. http://www.vardguiden.se/Tema/Alkohol/Drick-sunt/


Efter att ha läst lite mer fakta ,insett  gansak exakt hur onyttigt det är undrar jag om det är något man kommer ha i tankarna nästa gång jag går ut ?


S.Y


Solen försvinner mer och mer.

Radion spelar våran sång.

Härligt ute kväll igår med Sanna , min ny a färsmö. Tyvärr var det inget till märsta men det känns som att det kanske var lika bra :) Träffade Martin igår som man inte träffar på varje dag , me ndet kändes riktigt kul att snacka lite om gammla tider och få några svar på frågor som man länge funderat på.


Det här med att hitta drömprinsen som jag länge funderat på , finns han eller kommer man alltid hitta fel. Om man inte hittar fel så kommer mna börja hitta fel på sig själv. vilket skulle vara det bästa? många vill väl leva i en sago värld?

Mitt nya mål:
ragga upp en fästman , möjligtvis barn.


S.Y


Le froid est arrivé et rien n'est fait.


Nu när det blivit kalt trodde jag det skulle bli lättare att gå direkt från sängen till jobbet, att man skulle vakna pga. kylan men ikke. Eftersom jag lekter frisör hela natten vart det inte mycket sömn. Att göra slingor på sys som har en björn päls på huvudet är inte så lätt som det låter, ni får gärna försöka själva..

Har äntligen tagit mig i kragen och köpt en ny telefon, frågan är om jag kommer kunna använda den eftersom jag är så kär i min nuvarande tegelsten :) Men det är värt ett försök.




Goodbye Chef, bonjour le nouveau manager

 


S.Y


And she is fat free.


Näe , nu när man vaknar är det nästan 7 minusgrader ute. Vilket jag tycker är väldigt kalt, ska fundera ut en passande klädsel man kan ha ute utan att frya ihjäl. Vill säga tre par byxor, 5 tröjor, två jackor ,mössa och dubbla vantar.

Bestämt mig för att bli mer nyttig och börjar träna på riktigt. Inte några 20 minuter , utan riktiga "tränings pass" . Hoppas mina ben ska klara av det ,men annars får jag träna överkroppen. Sen det här härliga godiset som kommer till jul ska få stå kvar på hyllan i Ica.

Not any more carbohydrates or unnecessary fat.






S.Y

 


RSS 2.0