Ankeborg nästa.


Idag vart det fotografering även fast det var min lediga dag. Men fick iaf sova ut så allt för trött var jag inte :)
Var ute och fotades idag helt i ankeborgs stilen som man kan säga, alltså utan byxor. Men med pappas stora sjkorta ist ^^ Hoppas på att några av bilerna vart bra ,det var så där lagom kalt och lagom mycket folk runt omkring ^^

Men nu blir det fredags mys i soffan :)


S.Y

Är det en positiv blick för framtiden?

Allt eller inget.

Tänkte på det här mer rosa bandet och rosabandetgalan. Det är något många tycker är viktigt och gärna stödjer det , vilket också betyder att människor tillsammans vill bekämpa något. Annars är det ofta mycket snack men lite göra. Men det kan man också fröstå eftersom i vardagen är det mycket stress och göra med att bara klara av sitt egna liv så att försöka hjälpa andra finns säker i tankarna men tyvär inte i schemat. Men med att Sverige håller i rosabandet galan måste betyda att det är något vi verkligen vill satsa på. Så fram i tiden kanske vi hittar något som tar bort bröstcansern och sedan kan lägga mer tid och pengar på andra problem som vi gemensamt kan ta bort. Sen sakta men säkert bekämpa mycket av det i ser som ett problem i nuet.

Kan det vara så?



S.Y

Är det ett måste eller ett alternativ?


Hämtade ut min nya medicin idag från den så kallade läkaren jag besökte igår. Dom här pillerna är helt otroliga på ett väldigt dåligt sätt. Efter att ha läst biverkningaran som kan uppstå känner jag en stor vilja att stå över dom, vilket jag tror jag kommer göra men ska försöka ringa apoteket och om råd. Dom vanligaste biverkningaran man kan få är: Kräkningar, illamående , Tarmblödningar, yrsel, hud utslag, Hörselskador mm. Sen så har vi dom 100 av 1000 : Hepatit , Gulsot, andnings svårigheter, Magsår, Blödningar innanför huden , depression , sen en jävla massa andra saker.
När man läser det känns det som om dom gör mer skada än vad dom kan hjälpa. Men jag ska försöka hitta på pappret igen där allt stod , för jag vet att det var något som jag verlkigen vart avskräckt ifrån. Chansen att jag skulle kunna få allt det här är väldigt liten , men att jag får någon känns stor eftersom mina läkare har svårt att dosera min medecin vilket har blivit till överdos som inte är allt för kul. Mina läkare tänker inte på min kropps storlek utan bara på min ålder, kan det vara så ?


Wrap me in a bolt of lightning
Send me on my way still smiling
Maybe that's the way I should go,
Straight into the mouth of the unknown
I left the spare key on the table
Never really thought I'd be able to say
I merely visit on the weekends
I lost my whole life and a dear friend
I've said it so many times
I would change my ways
No, nevermind
God knows I've tried

I finally put it all together,
But nothing really lasts forever
I had to make a choice that was not mine,
I had to say goodbye for the last time
I kept my whole life in suitcase,
Never really stayed in one place
Maybe that's the way it should be,
You know I've led my life like a gypsy

I'll always keep you inside, you healed my
Heart and my life... And you know I try.


S.Y

I never have to scroll more, am I right?


Läkarbesök idag, vilket inte gav mig så mycket resultat eftersom dom bara skickade hem mig med lite iprem. Det kan vara positift men också negatift. Hoppas det inte blir så många fler besök på sjukhuset, men är rädd för att det i dag bara var ett av många framöver.. Vart så irriterande när hon inte gjorde något förutan att skriva ut lite medeciner hon kan tänka sig hjälpa. Hon viste inte vad hon skulle göra men endå jobbar hon som läkare? Varför tror hon egentligen att jag kom ditt, inte för att jag viste vad som var fel heller. Men om det inte slutar med smärtan inom en till två veckor så blir det ordentlig undersökning....

Dansa , Dansa säger jag !

Du säger till
Eller följ mig till dom gråa, höga husen
Bakom järnvägsspåren




En toppen kväll igår som oftast när man träffar dom nära och kära. träffade på fler än jag trodde jag kände igår. Eftersom jag bara känner 3 personer så träffade jag på fler än 3 igår om man kan räkna. Träffade många trevliga gamla godingar, men svårt att vara social när man inte är allt för intresserad av att vara mer social än man redan är. Hemskt som det låter så är det sant. Kände att jag hade kul med dom jag kom med , vilket betyder att jag kände för att stå och små prata med andra. Lite egoistisk är jag också.
Skulle gärna berätta mer om kvällen ,men det är lite små suddigt..
Tur som det var är jag nog inte den enda som känner så, vilket betyder att det inte heller finns några bilder från senare på kvällen. YES , det kan inte betyda mer en något bra!


Igår handlade det endå om Jesscia som fyllde år, med tanke på hur kul vi andra hade så hoppas jag att hon också hade kul. Men presenten vi gav kan endå inte slå något. Vi gav henne ett överlevnads kit för 19 åringar :)
Alltid lika kul att få lite av varje :)

Jag brukar jämföra mig själv med en grottmänniska när jag är nyvaken på morgonen, det är så jag känner mig. Man känner att man inte klarar av något, men pratar suddigt, förstår dåligt och ser alltid lika vårdad ut. Med lite tur brukar utveckligen till männsklig form ta i efter ett par timmar , idag var inte en sån dag. Idag har jag legat hela dagen i sängen och myst. Vid 4 tiden så insåg jag att det inte var någon idé att göra något större av dagen eftersom det inte var mycket kvar av den så jag fortsatte mitt liv som grottmännsika, vilket jag tänkte gå in i igen..


S.Y

Nu börjar folk bli äldre.

 


Idag fyller Jessica år, vilket gör att hon blir ett år äldre och ett år mindre kvar att leva. Och det ska man fira ?
Ja tusan att man ska , här ska vi ut och röja så mycket att vi inte kan stå imorgon :)

Alltid lika kul att fira någon , sen så när man har köpt en sån cool present också :)

Idag var ja och Jonte till Barkarby , vilket jag insåg vara ett skit ställe. Kanske inte om man är "normal stor" , men vi som är lite mindre kunde inte ha något ! Vilket kändes ganska tråkigt, att åka en bra bit för att inpuls köpa så mycket vi bara kan bära sen så finns det nästan inget som sitter kvar utan det hamnar på golvet neranför knäna. TYpiskt..
 
Men ikväll blir det party :D




S.y

Natt människa, Ensamt ?


När man jobbar kväll och kommer hem senare på kvällen så har jag kommit fram till att det är ganska ensamt. Iaf på vardagarna när inte en enda är vaken, iaf inte någon jag vill ha sällskap med :) Det är inget man tänker på ibörjan men det är alltid kul att ringa någon när man är på väg hem , bara det att alla ligger och sover. Hur tråkig får man vara? Sova när natten är lång? Fast det är ganska kul att ringa och väcka dom som sover :)

Imorgon börjar sys på jobbet , hoppas på att dom är snälla mot henne innan jag kommer :) Good luck Sister !

Det är en låt som har fastnat så otroligt mycket på mitt huvud, men jag kan den inte. Men början av låten är så otrligt bra!

 




 

S.Y


Varmt bad på morgonen


OH, finns det inge bättre än att ta ett varmt avslappnande bad på morgonen efter att ha blivit väckt av stora syster som stormar in i rummet. Nja , det kanske det finns men just idag kändes badet bättre än det andra.


Igår pratade jag med chefen på jobbet , vi behöver lite mer folk så jag berättade om min syster vilket gjorde att hon ska in och jobba imorgon. Hoppas bara inte jag behöver ångra det här stora syster. Näe jag tror det ska bli kul, sen så får man tydligen inte jobba på samma avdelning om man är syskon , men hon kommer börja hos oss och sedan hamna på en annan avdelning. Lycka till i morgon syster , jag kommer och stör dig sista halvtimmen av din första dag. :)

Höst innerbär allt ingen trott.


Ny höst blommor i trädgården :)


Vart fotograf dag .

Nya höst jackan kom :)



S.Y

The girl who silenced the world for 5 minutes



Hemskt att Barn måste förklara för dom vuxna hur det ligger till i världen.
Hemskt att barn  ens ska behöva tänka på det.


S.Y

Hur kan något så rätt vara osäkert?


Varar det föralltid eller är det tillfälligt?


Att prata om livet, hur det ska vara eller bör vara borde egntligen vara onödigt prat eftersom alla har olika liv hur "normalt" det än känns. Fråga mig inte vad jag menar med just det här inlägget men det känns om att det är mycket av det som har kommit på tal dom senaste dagarn och jag tror aldrig man kommer få slut på frågorna. Så varför lägga ner tid på att försöka fundera ut ett svar ? Ett bra sätt att fördriva lite tid med men också ett bra sätt om man vill bli besviken ev resultatet.

 



S.Y

Det är något unikt med äldre låtar.

Jag såg i tidningen
att nu finns det en chans
för mig att åka billigt utomlands.
Det är bra för mig,
men synd om dig (mhmm)
För om jag ser dig le,
mot nån annan kis,
tar jag planet till Paris
Jag bor på hotell
för en kväll, skyll dig själv!

Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet
om du sviker mig
för jag ska hämnas, om jag lämnas
ensam utan dig.
Jag tänker hoppa, ner från Eiffeltornet
om du lurar mig,
men jag hoppas att jag stoppas
i hissen upp av dig.

Det är väl ganska klart,
att du är populär.
Men det ställer bara till besvär.
Jag blir förbisedd, vilseledd (mhmm)
Du vet att jag begär, en liten bagatell,
jag vill ha dig för mig själv.
Var beredd på allt, och framför allt
Ta det kallt


Lite för mycket vin, eller kan det bli för mycket?



Igår vart det utgång efter en lång vilo period från festande och allt med alkohol att göra. Men det vart en hel kanon kväll med start hos Sanna och avslut på Kalas. Måste säga att det var lite utdött på stan och krogen, men det hindrar inte oss :)
Nästa gång undviker vi telefonerna så det inte blir något man måste ångra..



Igår så tesdade jag en ny flaska vin , vilket kanske det blev lite för mycket av. Känns konstigt , har aldrig blivit påverkad av vin förut. Är det för att åldern börjar stiga ?

Idag vart det iaf en härlig frukost :)



S.Y

God morgon rörmokaren!


Idag skulle det vara min lediga dag den här veckan men ikke , Jag har svårt att säga nej till ett nytt pass vilket gör att det kan bli många pass som jag egentligen inte vill ha , men jag ska inte vara otacksam klart jag kan ta dom :)
Så i dag blir det jobba på mina egna tider uppe på Ritazza på insidan :)

Men även fast jag valde att börja lite senare idag så var jag tvungen att vakan tidigt eftersom det första jag träffar på när jag vaknar av mammas ropande är två rörmokare. Så det vart ett snabbt godmorgon sen vart jag ner hoppad av hundarnas glada min av mitt återkommande. Men vem tackar nej till lite kärlek på morgonen ? Not me :)




Jaha nu är det så att jag redan är vaken och ska inte till jobbet förens 11.. Då blir det en varmt te och varm säng en timme till :) Sen en väntan på Vårdecentralen som ska ringa, nu jäklar fick jag tag på dom :) Annars har dom så dåliga öppe tider :P


S.Y




Dålig hårdag.


Det finns dagar då man vaknar sent och det känns som att man gärna skulle vilja sova över hela vintern, helt enkelt gå  i idé i sin varma gosiga säng. En sån dag hade jag i dag , och så skulle jag upp till jobbet hela vägen dit också.. Med en dåild hårdag. En sån där dag när håret inte riktgit gör som man vill utan som det själv vill. Näe , sånt kan jag klara mig utan :)




S.Y

Första snön och höst jacka.


IDag som dom flesta säkert vet kom den första snön. Men det alla kanske inte vet men förstår är att det var väldigt kalt på morgonen och jag smart som jag är hoppar ut till den isiga bilen i min lilla höstjacka. Även kallad tönt jacka efter pappas härliga ordval. :) Anledningen till att jag tog min höst jacka var "É ska åka bil till jobbet, då behöver man inte så mycket kläder." SMART TÄNKT EMMA ! Vem kan egentligen tro att bilden ska vara så mycket varmare när den stått ute en hel iskal natt? Jo den bli varm efter ett tag men det tar sitt lilla tag det med.. Bättre lycka nästa gång :)



IDag kom Fanny förbi jobbet ( En härlig tjej som jobbat där innan) eftersom hon flyttar till Spanien nu, just idag när första snön kom ! Fy fasiken va tråkigt :) Åka ifrån all den härliga snön till den varma och jobbiga solen , skulle jag vilja tänka men riktigt så känns det inte. Inte för att jag klagar på snön men just nu känner jag för att ha lite värme ist :)

Fast jag måste säga att jag saknar den riktiga vintern lite ^^ Sen så i vintras var det super kul ^^


S.Y

Ledig dag och god mat:)


Idag var min härliga lediga dag då jag planerade att ligga i sängen hela dagen, vilket jag gjorde nästan.
Men mot kvällen så vart det bilresa in till Uppsala för att gå ut och äta gott som ett litet firadne till Stora syster som snart har läst klart på universitetet. Vart jätte god kina mat så nu har man ätit så mycket att man inte orkar göra något utan kommer sova gott inatt. :)



S.Y

Punka!


Oj oj , håll i hatten! Igår på väg till jobbet efter en lyckad shopping tur på Thuns med mamma och sys så hör vi att bilen låter konstigt. Vi stannar till och kollar vad det är och mitt ute i ingenstans så har vi gått punka på bilen! Mamma lite halft panikslagen eftersom hon aldrig bytt däck förut försöker ringa pappa om hjälp. Problemet är bara det att vi inte har någon täckning på telefon.

Men inte ska det hindra oss ! vi hittade en bok i bilen där allt stog så det var bara att ta fram reserv däcket och börja skruva. Som tur va fick vi täckning på telefonen och kunde ringa pappa för hjälp, som vi egentligen inte behövde eftersom 20 minuter senare var vi på väg igen. Inte så fort men framåt gick det ! Pappa möte upp oss efter en liten bit och jag fick åka med han till jobbet så vart inte mer än 4 minuter sen ! :)

Så om ni nu får punka ring mig jag vet hur man gör :D !


S.Y

Rödhåriga får mer vänlighet?


Idag var första gången för mig att stänga uppe på lilla cafét :)
Kan inte påstå att det är allt för roligt att jobba där eftersom man jobbar själv nästan hela tiden. Fast idag fick jag sällskap av Lina så själv vart jag inte mer en dom sista 4 timmarna , Men kul kan man ha för det :)
Jag hoppas nu jag fick ordning på allt, fast jag kämpade nog mer än man kan tänka sig. den där kaffe kockaren gjorde det inte lättare. Höll på bli en liten brand där om jag inte hade varit så vaken som jag var , tur det :)

En annan sak som jag har tänk på sen jag färgade håret är att folk är otrolig vänliga mot mig. Det kanske inte handlar om stora saker men just det här hjälpa mig med sortering i källaren, ge mig en tidning osv. Är det så att man är vänligare mot dom med rött hår ?
Kan vara något jag fått om bakfoten men det känns som det :P



S.Y

Morgongympa!


Idag när jag vaknade och öppnade mina ögon var det inte sånt härligt väder, vilket gjorde att jag somna om till en början. Men sen så for jag upp ur sängen och på började min morgongympa. Jag har kommit fram till att om jag nu ska uppnå drömmen om att bli en duktig dansare så är det en bra början att ha lite styrka i kroppen :)



Hörde den här låten på Facebook och fastnade lite för den , helt perfekt att ha till morgongympan :D



S.Y

Munsår

USch, idag vakna jag med munsår. Det är nog en av dom värsta sakerna man kan få, sen så finns det halsflus. Men jag hade tur och hittade en liten salva jag köpte för inte alls så länge sedan, men tuvärr tror jag inte den fungerar :/

Hemma från jobbet nu och ska leta reda på lite bilder på Brolle som jag ska ta med till jobbet och sätta upp på alla väggar på kontoret istället för bilderna som finns nu på massa tjejer. Brolle blir bättre :)  


" För min syster och för min bror
För han som aldrig hann bli stor
För varje liten småsak och varje liten grej
För dig och mig
För byn som jag en gång växte upp i
För skogarna och vidderna där jag kände mig fri"
Brolle - En sång för dom




S.Y

Catwalk!





Bästa kvällen på länge ! I lördags så gick jag Catwalk för första gången i mitt liv :) Något alla måste testa ! Man får en sån kick av alla människorna och all uppmärksamhet. Det var så roligt och jag kan nog inte beskriva i ord hur kul jag hade. Som ett plus på kanten var det jätte härliga människor som jag fick dela min glädje med.

En hel dag på salongen , dag två :) Abba musik på hög volym och trötta människor med en viss nervös känsla. Men längre in på dagen vart det mycket glädje blandat med trötthet :)

Det var 7 olika grupper som skulle upp och visa upp sig. Jag tillhörde grupp 2 som var jeans,Blommor och färg tema.


Här var Catwalken som vi gick på :) Fast en var inte riktigt klar när jag tog bilden. Dom höll fortfarande på att sätta upp massa lampor och sen så var det skyddsplast på catwalken :) Men Där tillbringade jag en underbar kväll :)


Det var 600 personer som var där och kollade på oss när vi gick :) Lite nervöst i början men inte så mycket, jag var mer nervös när som skulle klippa mig :P

Det fanns massa fotografer , tror alla där inne hade en kamera men sen var Bingo där och fotade också :)
Det var så kul !
Kanske sätter upp fler bilder sen :)


S.Y

Stava


HA ! Min mamma berätta för mig att jag var duktig på att stava fel lite här och där , bla i min blogg. Men då tänkte jag bara berätta det att dom som känner mig vet att jag är dålig på att stava. Både lat och min läs och skriv svårigheter ! ha , då vet ni det :)

Kanelbullens dag och massa goda bullar :)

Heldag hos frisör specialister!

I can overcome everything


Igår var det om styling inför lördag. Heldag på salongen för att fixa till håret och träna in hur vi ska gå. Jag tror det låter med lyxigt än vad det var men kul var det. Träffade många nya ansikten , den ena lika trevlig och rolig som den andra. Dom flesta kom dit i en helt annan färg och längd på håret än när dom gick där ifrån. Jag tillhör grupp 2 , vilket var den gruppen som  fick mest förändring. Men jag är glad att dom la undan rakaparaten innan dom tog hand om mitt hår. Jag fick kort hår , fast inte så kort som dom andra i min grupp :)

Det vart inte riktigt några före och efter bilder , så ni som vill se får nöja er med en efter bild :)



S.Y

RSS 2.0