Vanliga make up-misstag

Hittade en bra sida med lite makup tips, vilket man inte ska göra. GRymt bra att veta så att man kna förbättra sminkningen :)

Vanliga make up-misstag

Foundation
1. Att välja rätt nyans är en skola för sig. Kortfattat kan man säga att för ljusa nyanser sällan smickrar ditt utseende och att för mörka skapar en ful kontrast mellan sminkad och osminkad hy.

Se till att du applicerar din foundation med fingrar eller en väl rengjord svamp. Och börja vid kindbenen och arbeta dig uppåt och utåt. Glöm inte att tona mot hårfäste och hals. Fixera med transparant puder när du är klar.

Eyeliner
2. Att lägga en mörk eyeliner eller ögonpenna innanför nedre fransraden ger inte en öppnare blick, det får tvärtom ögonen att se mindre ut. Vill du ge ögonen ett större intryck måste du arbeta med en vit penna nertill närmast ögat. Du kan också lägga en partiell eyeliner, där du målar en v-form i ögats yttre vrå.

Att enbart applicera mascara och eyeliner på ögats övre del är ett beprövat trick för att ge en öppnare och mer vaken blick.

Rouge
3. Använd inte cremebaserat rouge efter du har lagt på puder, det blir ett kladdigt och smuligt resultat. Använder du puder måste rouget också vara av samma konsistens. Har du däremot grundat med foundation eller bara en fukgivande creme så är det fritt fram för cremerouget.

Läppar
4. Om du använder läppenna bör du se till att färgen stämmer överens med läppstiftet. Pamela Anderssons välkända Baywatch-mun är inte idealet med andra ord.

Ögonskugga

5. När det gäller ögonskugga bör du vara försiktig med mörka nyanser på övre delen av ögonlocket. Det kan ge ett insjunket och sjukt intryck. Ljusa färger och rena highlighters med lyster i ger en öppnare blick och kan med fördel läggas ända upp mot ögonbrynet.

 

 


 

S.Y

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0